Mainos
Mainos

USA poistaisi Irakin pakotteet jo ensi viikolla

Yhdysvallat ja Britannia aikovat tuoda uudistetun Irakia koskevan päätöslauselmaehdotuksen YK:n turvallisuusneuvostoon huomenna. Ehdotuksessa keskityttäisiin diplomaattien mukaan YK:n rooliin Irakissa ja siihen, mitä tapahtuu YK:n ruokaa öljystä -ohjelmalle.

Yhdysvaltojen tavoitteena on poistaa pakotteet ja hallita Irakin öljyvaroja. Päätöslauselman mukaan kaikki pakotteet poistettaisiin, paitsi asevientikielto. Irakin vastaiset pakotteet asetettiin vuonna 1990 Irakin hyökättyä Kuwaitiin.

Yhdysvallat pyrkii siihen, että päätöslauselmasta äänestettäisiin ensi viikolla. Muiden maiden lähettiläät kutsuivat tekstiä huonosti kirjoitetuksi ja arvioivat siihen tehtävien muutosten viivästyttävän äänestystä.

Lähettiläät sanoivat yksityisesti, että suurin osa maista vastustaa Yhdysvaltain ehdotusta, mutta vain harva uskaltaa äänestää sitä vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme