Mainos
Mainos

USA sai haasteen oikeuteen

Kuusitoista ihmisoikeusjärjestöä on haastanut Yhdysvaltain hallituksen oikeuteen maan perustuslain rikkomuksista. Ryhmien mukaan oikeusministeriö rikkoo lakia, kun se ei anna mitään tietoja syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen viranomaisten huostaan otetuista sadoista henkilöistä.

Oikeusministeri John Ashcroft on kertonut huostassaolevien lukumäärän, mutta ei esimerkiksi nimiä eikä paikkoja, joissa tutkinnanalaiset ovat.

-Syyskuun 11. päivän jälkeen satoja ihmisiä on pidätetty, pidetty turvasäilössä ja he ovat käytännössä kadonneet julkisuudesta, sanoi Yhdysvaltain suurimman ihmisoikeusjärjestö ACLU:n lakiasioiden johtaja Steven Shapiro eilen.

-Oikeusministeriö kieltäytyy toistuvasti antamasta tietoja, joiden avulla vakuutettaisiin amerikkalaisille, että terrori-iskujen jälkeen pidätetyille on myönnetty samat perustuslailliset oikeudet, kuin kaikille amerikkalaisille, painotti Shapiro.

Oikeusministeriön tiedottajan Mindy Tuckerin mukaan syytteeseen tutustutaan.

-Oikeusministeri on kertonut hyvin selkeästi, miksi tiettyjä tietoja ei julkaista, hän sanoi.

Oikeusministeri John Ashcroft todistaa tänään senaatin komitean edessä terrorismin vastaisten lakien sekä sotatuomioistuinten laillisuudesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme