Mainos
Mainos

USA salli kantasoluhoidon kokeilun ihmisillä

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on antanut luvan kokeilla kantasoluhoitoa ihmisillä. Kyseessä oleva koe on lajissaan maailman ensimmäinen.

Kalifornialainen bioteknologiayhtiö Geron Corp aikoo aloittaa kliiniset kokeet, joissa kantasolujen avulla yritetään kasvattaa uudelleen hermokudosta potilaille, joilla on selkäydinvamma. FDA oli hylännyt yhtiön aiemman hakemuksen toukokuussa.

- Tämä voi merkitä uuden luvun avaamista terveydenhoidossa, sanoi Geronin johtaja Thomas Okarna perjantaina.

Kokeessa käytettävät kantasolut on otettu hedelmöitetyistä munasoluista, joiden on annettu jakautua kolmesta viiteen päivän ajan. Yhdysvaltain konservatiiviset uskovaiset piirit vastustavat tällaista tutkimusta jyrkästi.

Vastustajiin kuuluu myös edellinen presidentti George W. Bush, joka asetti tiukkoja rajoituksia tutkimuksille ja vaikeutti niiden rahoitusta. Barack Obaman odotetaan kumoavan Bushin päätöksen.

Vallanvaihdoksen arvellaan vaikuttaneen myös FDA:n toimintaan Geronin tapauksessa, vaikka virasto kiistääkin poliittiset vaikuttimet.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme