Mainos
Mainos

USA sallii kuubalaisten ylilennot

Yhdysvallat sallii kuubalaisten matkustajakoneiden lentävän maa-alueensa yli Kanadaan ja peruu siten Kuuballe asettamansa 10-vuotisen ylilentokiellon.

Yhdysvaltain hallitus on luvannut, että Kuuban kansallinen lentoyhtiö saa lentää yli Yhdysvaltojen kahteen Kanadan kaupunkiin. Lupaus syntyi sen jälkeen, kun Kuuba oli valittanut Yhdistyneiden Kansakuntien viranomaisjärjestölle ylilentokiellon rikkovan kansainvälisiä matkustajalentosäännöksiä.

Tähän asti Kuuban lentoyhtiön koneiden on pitänyt lentää Torontoon ja Montrealiin kallista kiertoreittiä Atlantin valtameren kautta. Kansainvälisten sääntöjen mukaan yksikään valtio ei saa kieltää toista lentämästä maa-alueensa yli, ellei se vaaranna kansallista turvallisuutta. Pentagon julkisti hiljattain raportin, jonka mukaan Kuuban ilmavoimat ei enää ole uhka Yhdysvalloille.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme