Mainos
Mainos

USA saneeraa 200 ydinkärkeä Euroopasta

Yhdysvallat aikoo poistaa noin 200 ydinkärkeään Euroopan Nato-maista, kertoivat diplomaattiset ja sotilaalliset lähteet uutistoimisto AFP:lle eilen Brysselissä. Virallinen päätös ydinkärkien poistamisesta annettaneen Nato-maiden ministerien tapaamisessa Brysselissä joulukuussa.

Uutiset mahdollisista ydinaseiden poistamisesta tulivat esille sen jälkeen, kun julkisuuteen oli nostettu tieto, että Yhdysvalloilla on edelleen 200 ydinkärkeä seitsemässä Euroopan maassa. Yhdysvaltojen puolustusministeriö sanoi eilen, että heillä ei ole mitään tietoa ydinkärkien mahdollisesta poistamisesta.
-Nato säilyttää pienen ydinpelotteen Euroopassa, enkä usko, että tilanne tulee muuttumaan, sanoi puolustusministeriön tiedottaja Kenneth Bacon.

Brysseliläinen sotilaslähde kertoi uutistoimisto AFP:lle, että on vaikea ymmärtää, miksi Yhdysvaltojen ydinkärjet yhä ovat Euroopassa. Lähteen mukaan Euroopassa olevat aseet ovat lisäksi jo vanhentunutta mallia.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme