Mainos
Mainos

USA sanoo soveltavansa Geneven sopimuksia kaikkiin pidätettyihin

Yhdysvaltain hallinto on tähän asti katsonut, että kansainväliset sopimukset eivät koske kaikkia terrorismin vastaisessa taistelussa pidätettyjä henkilöitä.

Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti tänään ensimmäistä kertaa noudattavansa Geneven sopimuksia kaikkiin sotilaidensa pidättämiin henkilöihin. Geneven sopimukset takaavat pidätetyille inhimillisen kohtelun.

Pentagonin julkistama muistio on laadittu sen jälkeen kun Yhdysvaltain korkein oikeus kesäkuun lopulla päätti, että Guantanamon sotilastukikohdassa toimineet sotilastuomioistuimet ovat laittomia. Muistion on allekirjoittanut ministeriön kakkosmies Gordon England.

Presidentti George W. Bushin hallinto on tähän asti katsonut, että kansainväliset sopimukset eivät koske kaikkia terrorismin vastaisessa taistelussa pidätettyjä henkilöitä. Heitä on kutsuttu vihollistaistelijoiksi.

Puolustusministeriö julkaisi muistion samana päivänä, jolloin Yhdysvaltain kongressi alkoi selvittää, miten Guantanamossa pidätettyjen oikeudenkäynnit on tarkoitus järjestää korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme