Mainos
Mainos

USA: Serbit raiskaavat naisia

Yhdysvallat kertoi eilen saaneensa tietoja kosovolaisnaisten järjestelmällisistä raiskauksista Jugoslavian armeijan koulutusleirillä.

Nuoret naiset on koottu Kosovon lounaisosassa sijaitsevalle Dakovican leirille, kertoi puolustusministeriön tiedottaja Ken Bacon. Hänen mukaansa parikymmentä naista on ilmeisesti kuollut serbien käsittelyssä.

YK arvioi, että Kosovon pakolaisten joukossa on ainakin 35000 raskaana olevaa naista tai imettävää äitiä. YK:n väestörahaston UNFPA:n mukaan on pelättävissä, että 2-5 prosenttia naispuolisista pakolaista on joutunut tai joutuu raiskauksen uhriksi. Näille naisille UNFPA:lla on tarjolla raskauden estäviä ns. katumuspillereitä.

-Meillä ei ole toistaiseksi tietoja laajoista raiskauksista, väestörahaston edustaja Pamela Delargy kertoi perjantaina New Yorkissa. Hän muistutti kuitenkin, että monet naiset ovat pakomatkalla ilman aviomiehiään, isiään ja veljiään ja he ovat näin erittäin haavoittuvia.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme