Mainos
Mainos

USA: Snowden horjutti kansallista turvallisuutta

Yhdysvaltain puolustusministerin mukaan tietovuotaja Edward Snowden vahingoitti paljastuksillaan Yhdysvaltoja.

Puolustusministeri Chuck Hagel sanoo, että Snowden on rikkonut lakeja ja horjuttanut teollaan kansallista turvallisuutta.

– Snowdenin vuodot ovat aiheuttaneet vahinkoa maalle. Lakiemme rikkominen oli vakava turvallisuusrikkomus, Hagel sanoi puolustusministeriö Pentagonin tiedotustilaisuudessa. – Toivoisin, että venäläiset tekevät oikein ja luovuttavat Snowdenin Yhdysvalloille.

Hagelin mukaan Venäjä ei ole tehnyt ilmeisesti lopullista päätöstään, sillä Snowdenin on kerrottu olevan yhä Moskovan lentokentän transit-alueella.

Yhdysvallat on useaan otteeseen kehottanut Venäjää luovuttamaan maan hallinnon verkkourkinnan paljastaneen Edward Snowdenin Yhdysvaltoihin.

Venäjän viranomaiset ovat kuitenkin torjuneet ehdotuksen sen nojalla, että he eivät voi luovuttaa Snowdenia, sillä tämä ei ole ylittänyt maan rajaa.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi eilen, että valtioiden suhteiden kannalta on huolestuttavaa, etteivät Kiina ja Venäjä ole auttaneet Yhdysvaltoja pysäyttämään tietovuotajan pakomatkaa.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme