Mainos
Mainos

USA: Sota terrorismia vastaan jatkuu

Yhdysvallat pitää tuoreinta Osama bin Laden -nauha muistutuksena maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen sodan jatkumisesta.

Uusi nauhoitus, jolla Osama bin Ladenin sanotaan puhuvan, on muistutus terrorismia vastaan käydyn maailmanlaajuisen sodan jatkumisesta, sanoo Valkoisen talon tiedottaja Scott McClellan. McClellan kertoi myös amerikkalaisten asiantuntijoiden tutkivan, puhuuko al-Jazeera-televisiokanavan levittämällä nauhalla todella al-Qaidan johtaja bin Laden.

- Terroristit ovat sivistyneen maailman vihollisia, jotka yrittävät levittää pelkoa ja sekasortoa ja jotka eivät piittaa viattomien ihmisten kuolemasta. Siksi käymme taistelua näitä tappajia vastaan ja tuomme heidät oikeuden eteen, Valkoisen talon tiedottaja sanoi.

Qatarilaisen al-Jazeeran esittämällä ääninauhalla bin Ladeniksi sanottu mies uhkaa uusilla itsemurhaiskuilla Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa.

Irakilaisia kehotetaan pyhään sotaan

Osama bin Ladeniksi esitetty mies kehottaa ääninauhalla irakilaisia häätämään amerikkalaisjoukot pois maasta. Bin Laden kehottaa myös muslimeja itsemurhaiskuihin amerikkalaisia vastaan sekä Yhdysvalloissa että sen ulkopuolella.

- Jos Luoja suo, jatkamme taistelua maatanne vastaan ja jatkamme marttyyri-iskuja Yhdysvalloissa ja sen rajojen ulkopuolella, kunnes te lopetatte sortotoimenne, sanotaan nauhalla. Viestissä kehotetaan myös irakilaisia aloittamaan pyhä sota amerikkalaisia "ristiretkeläisiä" vastaan.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme