Mainos
Mainos

USA:ssa demokraatit vaativat oikeusministeri Sessionsin eroa

Yhdysvalloissa demokraatit vaativat oikeusministeri Jeff Sessionsia eroamaan virastaan. 

– Valehdeltuaan kongressille yhteyksistään venäläisiin oikeusministerin on erottava, vaati edustajainhuoneen demokraattijohtaja Nancy Pelosi

Hallituksen toimia valvovaan komiteaan kuuluva demokraattien Elijah Cummings vaati Sessionsin välitöntä eroa.  

– Enää ei ole epäilystäkään, ettemmekö tarvitsisi todella puolueetonta komiteaa tutkimaan asiaa (Venäjä-yhteyksiä). 

Uutistoimisto AP:n mukaan erovaatimuksiin yhtyi myös senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer

Sessions ei tuonut asiaa esille kongressin kuulemisessa, jossa häneltä kysyttiin mahdollisista yhteyksistä presidentti Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän edustajien välillä. 

Valkoinen talo on vahvistanut, että Session tapasi Venäjän suurlähettilään Sergei Kisljakin Washingtonissa viime vuonna. Tuolloin Sessions toimi sekä senaattorina että Trumpin kampanjan ulkopoliittisena neuvonantajana. Valkoinen talo kuitenkin sanoi, ettei Sessions tehnyt mitään väärää ja leimasi tiedon demokraattien kannattajien hyökkäykseksi ja asettui Sessionsin tueksi. 

Sessions on kiistänyt tavanneensa ketään Venäjän viranomaista keskustellakseen Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjaan liittyvistä asioista. Sessionsin mukaan syytökset ovat virheellisiä. 

Presidentti Vladimir Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Venäjällä ei ole tietoa Sessionsin ja suurlähettiläs Kisljakin tapaamisista ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Toisaalta hän sanoi, että tuonkaltaiset tapaamiset ovat suurlähettilään työssä rutiinia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme