Mainos
Mainos

USA:ssa ei ratkaisua velkakattoon – neuvottelut jatkuvat

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama ja republikaanijohtajat jatkavat ponnisteluita, jotta liittovaltion toiminnan lamaannuttanut poliittinen pattitilanne aukeaisi.

Sekä Obama että republikaanit ovat kommentoineet viimeisintä tapaamistaan myönteiseksi. Republikaanien esittämästä velkakaton väliaikaisesta nostamisesta ei kuitenkaan vielä päätetty.

Valkoisen talon mukaan puolitoista tuntia kestäneessä tapaamisessa hahmoteltiin useita mahdollisia polkuja, joita pitkin edetä.

Yhdysvaltain poliittisen koneiston lamauttaneeseen kiistaan kietoutuvat sekä velkakatto, budjettiesitys että liittovaltion hallinnon sulkeminen, jotka kaikki pitäisi saada ratkaistua.

Tapaaminen on nostattanut toiveita sovun löytymisestä, ja kommentit ovat olleet aikaisempaa sovittelevampia molemmilla puolilla. Republikaanit ovat lisäksi kääntäneet kritiikkinsä kärjen muihin kysymyksiin Obaman kiistellystä terveydenhuoltouudistuksesta.

Osapuolten mukaan neuvotteluita jatketaan illalla ja yöllä paikallista aikaa. Mikäli sopua ei syntyisi, Yhdysvallat saavuttaa velanotolle määrätyn ylärajan viikon kuluttua.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme