Mainos
Mainos

USA:ssa ensimmäiset syytteet venäläisille tahoille vaaleihin sekaantumisesta

Yhdysvalloissa on luettu ensimmäiset syytteet venäläisille tahoille sekaantumisesta kahden vuoden takaisiin presidentivaalikampanjoihin.

Erikoissyyttäjä Robert Mullerin tutkinnassa nimetään 13 Venäjän kansalaista ja kolme venäläistä organisaatiota.

- Vastaajat kävivät, miten he itse kuvaavat, informaatiosotaa Yhdysvaltoja vastaan. Heidän päämäänsä oli levittää epäluottamusta (presidentinvaalien) ehdokkaita kohtaan erityisesti - ja poliittista järjestelmää kohtaan yleensä, toteaa apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että venäläisiä syytetään petoksista, identiteettivarkauksista ja salaliitosta Yhdysvaltoja vastaan. Päämotiivina pidettiin sitä, että he halusivat aiheuttaa epäjärjestystä Yhdysvaltain demokraattiseen järjestelmään.

Karppisen mukaan kyse on isosta harppauksesta pitkään jatkuneessa tutkinnassa.

-On mielenkiintoista, että presidentti Donald Trump on kyseenalaistanut koko Venäjä-tutkinnan. 

Trumpin reaktio tulikin nopeasti tviitin muodossa. Trump toteaa, että Venäjän käynnistämä Yhdysvaltain vastainen operaatio käynnistyi kauan ennen kuin hän oli ilmoittanut hakevansa presidentiksi. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme