Mainos
Mainos

USA:ssa halutaan vaihtaa Irakin johtoa

Yhdysvaltain on asetettava päämääräkseen Irakin presidentin Saddam Husseinin syrjäyttäminen, vaati kolme Yhdysvaltain kongressin senaattoria tv-lähetyksessä sunnuntaina.
-Sanoisin, että päämäärämme on saada hänet vallasta, koska niin kauan kuin hän on siellä, vastassamme on suunnaton haaste, sanoi republikaanisenaattori John McCain NBC-televisiokanavan haastattelussa.

Demokraattiseen puolueeseen kuuluvan senaattori Bob Kerreyn mukaan presidentti Bill Clintonin hallinnon on muutettava tavoitettaan, joka tähän saakka on ollut Saddam Husseinin hillitseminen, ei hänen syrjäyttämisensä.
-Lähestyisin ensikädessä 22:ta miljoonaa diktaattorinsa terrorisoimaa irakilaista ja sanoisin heille: tulemme vapauttamaan teidät, sanoi Kerrey samassa lähetyksessä. Samassa lähetyksessä esiintynyt demokraattisenaattori Patrick Leahy yhtyi virkaveljensä näkemyksiin.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme