Mainos
Mainos

USA:ssa jälleen kouluammuskelu

Ystävänpäivä sai järkyttävän käänteen Yhdysvalloissa Pohjois-Illinoisin yliopistossa.

Koulussa tapahtuneessa ammuskelussa kuoli viisi opiskelijaa sekä ampuja. Yli 20 ihmistä loukkaantui tulituksessa, kuuden sanotaan olevan kriittisessä tilassa. Ammunnan syyt ovat yhä hämärän peitossa.

Näkymä on karmea, mutta turhakin tavallinenYhdysvalloissa. Tavallisesti rauhallinen kampus tai koulun piha muuttuu verilöylyn näyttämöksi, ja poliisit ja ambulanssit ryntäävät paikalle eikä kukaan tiedä, mitä on tapahtunut.

Tulitus alkoi torstaina iltapäivällä.

Kaikki tapahtui hyvin nopeasti, ja tilanne loppui miehen itsemurhaan.

Luentosalissa oli noin 160 opiskelijaa. Kaikki kuolleet ja haavoittuneet olivat opiskelijoita. Ampuja ei itse tiettävästi ollut yliopiston kirjoilla..

Poliisin mukaan motiivista ei ole toistaiseksi mitään tietoa.Silminnäkijöiden mukaan mustiin pukeutunut mieshenkilö oli kävellyt luentosaliin ja aloittanut ammuskelun. Hänellä oli tiettävästi kolme asetta, joilla hän tulitti.

Kaikkiaan Pohjois-Illinoisin yliopistossa opiskelee noin 25 000 opiskelijaa. Se sijaitsee sata kilometriä Chicagosta länteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme