Mainos
Mainos

USA:ssa julkaistiin Kennedyn salaisia keskusteluita

Yhdysvalloissa on julkaistu tuntikaupalla nauhoituksia presidentti John F. Kennedyn ja hänen lähipiirinsä käymistä keskusteluista. Kennedy nauhoitti Valkoisessa talossa käydyt keskustelut aikoinaan salaa itse.

Julkaisu on osa yhdysvaltalaisen Kennedy-museon kokoelmaa, joka kattaa kaikkiaan noin 250 tuntia nauhoitettuja tapaamisia ja 12 tuntia puhelinkeskusteluja.

Kennedy ei kertonut nauhoituksista edes tärkeimmille neuvonantajilleen. Tuoreimmat julkaisut ovat kolmen kuukauden ajalta ennen Kennedyn kuolemaa. Nauhoituksia tehtiin usein presidentin virkahuoneessa ja kabinettihuoneessa, joka on presidentin lähipiirin neuvotteluhuone.

Uusimpien nauhoitusten kiinnostavinta antia ovat Vietnamia koskeneet keskustelut, joita käytiin sen jälkeen, kun Kennedyn neuvonantajat olivat vierailleet maassa. Heidän näkemyksensä Vietnamin tilanteen vakavuudesta erosivat vahvasti toisistaan.

– Kävittekö tosiaan samassa maassa? kysyi turhautunut Kennedy.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme