Mainos
Mainos

USA:ssa kylmänpurkaus pyryn jälkeen – pakkasta Pohjois-Floridaan asti

Yhdysvaltojen itäosassa sää kylmenee runsaiden lumisateiden jälkeen. Euroopassa sää on kylmää idässä ja pohjoisessa, etelässä ja lännessä puolestaan on sateista ja lauhaa. Kuumia lomasäitä on tällä hetkellä muun muassa Thaimaassa.

Yhdysvaltojen itärannikolla voi keskiviikon aikana tulla lunta vielä yli 20 senttimetriä. Lunta on satanut muun muassa New Yorkissa ja Washingtonissa. Tuhansia lentoja on peruttu. Virastoja ja kouluja on ollut monin paikoin suljettuina, muun muassa Washingtonissa.

Lumisateiden jälkeen Pohjois-Kanadasta lähtöisin oleva kylmänpurkaus kylmentää säätä.

– Pakkasta on Yhdysvaltojen itäisissä osavaltioissa 10-20 astetta ja lähiöinä myös aina Floridan pohjoisosassa saakka, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Yhdysvaltojen sää on kahtiajakautunut: idässä on kylmää ja lumista, lännessä kesäisen lämmintä, aurinkoista ja kuivaa. Kaliforniassa on kärsitty kuivuudesta. Los Angelesissa mitataan suomalaisittain hellelukemia eli yli 25 asteen lämpötiloja. Kun itärannikolla on pakkasia, Alaskaan ennustetaan lähipäiviksi laajalti +5 asteen lukemia.

Lumisateita Mustallamerellä asti

Myös Euroopan sää on jakautunut kahtia.

– Pohjois-Skandinavian sitkeä ja kylmä korkeapaine pakottaa matalapaineet kiertämään Länsi-Eurooppaa pitkin kohti Välimerta. Etelä- ja Länsi-Eurooppa ovat nyt melko lauhoja ja sateisia, mutta idässä ja pohjoisessa on kylmää ja poutaista talvisäätä.

Lumisateita saadaan lähipäivinä Mustanmeren ympäristössä Bulgariassa saakka.

– Kovat pakkaset ja lumisateet tulevat varmasti aiheuttamaan ongelmia muun muassa Puolassa ja Mustanmeren ympäristössä, toteaa Markus Mäntykannas.

Minne pakoon pakkasia?

Kanarialla ja Dubaissa lämpötila on noin 20 asteen lukemissa päivisin.

– Tammikuu tosin on vuoden kylmin kuukausi näissä molemmissa paikoissa ja ajoittain pilvisyys on runsaampaa, sadekuurotkin ovat mahdollisia. Yöt ovat viileitä, toteaa Markus Mäntykannas.

Meriveden lämpötila Kanarian ja Dubain ympäristössä on noin 20 astetta.

Thaimaassa kuiva kausi jatkuu vielä helmikuun loppuun saakka. Sää on pääosin poutaista ja aurinkoista, päivälämpötilat ovat 30 asteen vaiheilla.

Australiassa itärannikon suurissa kaupungeissa kovin helle hellittää sateiden takia, mutta sisämaassa yli 40 asteen lukemat ovat mahdollisia. Australian pohjoisrannikkoa uhkaa viikonlopun aikana trooppinen myrsky, joka voi tuoda sinne tulvasateita. Viime viikolla yli 40 asteen helle ja maastopalot piinasivat maan kaakkoisosassa, rankat sateet puolestaan pohjoisessa.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sääennuste ja lomakohteiden ennusteet.

MTV UUTISET - AFP - REUTERS

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme