Mainos
Mainos

USA:ssa liikennelentäjät saavat aseita

Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt lain, joka oikeuttaa lentäjät kantamaan asetta.

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi eilen lakiesityksen, jonka mukaan kaupallisten lentoyhtiöiden lentäjät voivat pitää asetta ohjaamossa.

Esitys meni senaatissa läpi selvin luvuin 87-6. Yhdysvaltain hallituksen kanta lentäjien aseistamiseen oli aiemmin selvästi kielteinen, mutta viime aikoina idea on saanut uusia kannattajia.

Vielä ei ole päätetty, kuinka moni maan 70 000:sta liikennelentäjästä saisi aseen. Myöskään asekoulutuksesta ei ole vielä tehty päätöstä. Aiemmin on puhuttu, että vain pari prosenttia lentäjistä aseistettaisiin.

Yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt ovat vastustaneet aseita. Lentäjien ammattiliitto sen sijaan on kannattanut aseistamista.

-Tämä on paketti, joka tekee ilmatilastamme turvallisemman, julisti demokraatteja edustava senaattori Barbara Boxer, joka on ollut ajamassa esitystä.

Hänen mukaansa tarkoituksena on varmistaa, etteivät viime syyskuun tapahtumat pääsisi toistumaan. Tällöin veitsin aseistautuneet kaappaajat hyökkäsivät neljän koneen ohjaamoon ja ottivat koneet hallintaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme