Mainos
Mainos

USA:ssa todellinen sekasotku: "Green cardilla pääsee maahan"

Yhdysvalloissa uudet väliaikaiset maahantulokiellot ovat aiheuttaneet epävarmuutta matkustusoikeuksista. Presidentti Donald Trumpin asetus kieltää tilapäisesti maahantulon pakolaisilta ja seitsemästä muslimimaasta tulevilta.

Tuoreimman tiedon mukaan  Trumpin asettama maahantulokielto ei kuitenkaan koske ihmisiä, joilla on niin sanottu green card eli lupa oleskella ja tehdä töitä Yhdysvalloissa.  

Maahantulokiellon piirissä oleviin maihin tai sieltä Yhdysvaltoihin matkustavien on kuitenkin syytä varautua tiukentuneeseen seulontaan, sanoo kansliapäällikkö Reince Priebus NBC:n ohjelmassa. Tiukennukset koskevat myös Yhdysvaltain kansalaisia. 

Trumpin allekirjoittaman asetuksen toimeenpano on ollut sekavaa, ja käytännössä edes työ- ja oleskelulupa ei ole taannut maahanpääsyä.  

Yhdysvaltain väliaikainen maahantulokielto seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaisille koskee myös tuhansia Suomessa asuvia ihmisiä, koska kielto koskee myös kaksoiskansalaisuuden saaneita. Liittovaltion tuomari antoi aiemmin päivällä poikkeusluvan, jolla maahan saavat tulla ne, jotka ovat jo saapuneet tai ovat matkalla Yhdysvaltoihin ja joilla on viisumi. 

Finnair noudattaa IATAn ohjetta USA:n lennoilla

Finnair sanoo noudattavansa Yhdysvaltojen kohdalla Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATAn viranomaisohjetta.

Tämän mukaan kaksoiskansalaiset pääsevät mukaan Yhdysvaltain lennoille, jos heidän toisen kotimaansa matkustusasiakirjat ovat kunnossa.

Suomen ja Syyrian, Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian ja Sudanin kaksoiskansalaisten kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että matkustajalla pitää olla voimassa oleva passi ja edellytysten mukaisesti joko sähköinen matkustuslupa tai viisumi Yhdysvaltoihin.  

-Emme ole saaneet mitään uutta viranomaisohjetta. Me toimimme edelleen ainoan saamamme viranomaisohjeen mukaan, joka on IATAn ohje, sanoo Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist.  

Hän sanoo yhtiönsä seuraavan tilannetta, ja jos uusia viranomaisohjeita tulee, niitä noudatetaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme