Mainos
Mainos

USA:ssa viisikymppiset innostuivat sosiaalisesta mediasta

Keski-ikäiset ottavat nuorta polvea kiinni internetin käyttäjinä, kertoo tuore amerikkalaistutkimus. Esimerkiksi sosiaalinen media ja verkko-ostosten tekeminen ovat huimassa nousussa 46-55-vuotiaiden keskuudessa.

Internetin eri palvelujen käyttäjinä 18-33-vuotiaat ovat yhä vanhempiaan edellä. Yhä useampi keski-ikäinen on kuitenkin ottanut nuoremmistaan mallia ja käyttää Facebookia, seuraa uutisia verkosta ja katsoo nettivideoita.

Toukokuun tietojen mukaan noin joka toinen 46-55-vuotias oli sosiaalisen median käyttäjä. Kaksi vuotta aiemmin heitä oli vain viidennes ikäryhmästä.

Vielä nopeammin trendiin ovat hypänneet 74-vuotiaat ja sitä vanhemmat ihmiset. Heistä 16 prosenttia käyttää sosiaalista mediaa. Osuus on neljä kertaa suurempi kuin kaksi vuotta sitten.

Sosiaalista mediaa käyttää kaikkiaan 61 prosenttia yhdysvaltalaisista aikuisista. Lukema on lähes kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa.

Pew-tutkimuskeskus julkaisi tulokset eilen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme