Mainos
Mainos

USA: Syyriassa käytetty kemiallisia aseita

Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn mukaan Syyriassa on epäilyksettä käytetty kemiallisia aseita. Hänen mukaansa presidentti Barack Obama pitää tärkeänä, että aseiden käyttäjät joutuvat vastuuseen teoistaan.

Kerryn mukaan kemiallista asetta käytettiin laajamittaisesti siviilejä vastaan, mikä on moraalisesti törkeää ja anteeksiantamatonta.

Syyrian hallituksella tiedetään olevan kemiallisia aseita ja se on osittanut käytöksellään salaavansa jotain, Kerry sanoi.

Ulkoministeri ei tarkentanut, mitä toimia Yhdysvalloilta on luvassa. Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Alan Salehzadeh ei usko Yhdysvaltain missään tapauksessa hyökkäävään maateitse Syyriaan. Ilmahyökkäystä hän pitää hyvin mahdollisena.

Britannian pääministerin David Cameronin kanssa puhelimessa puhunut Venäjän presidentti Vladimir Putin oli eri linjoilla - hänen mukaansa todisteita iskusta ei edelleenkään ole.

Kerryn mukaan Yhdysvallat julkistaa Damaskoksen tapahtumista pian omaa tiedustelutietoaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme