Mainos
Mainos

USA syyttää Syyriaa järkyttävästä voimankäytöstä

Yhdysvallat on tuominnut kovin sanoin Syyrian joukkojen toimet mielenosoittajia vastaan. Valkoinen talo syyttää presidentti Bashar al-Assadin hallintoa järkyttävästä voimankäytöstä.

Yhdysvallat aikoo koventaa otteita al-Assadia vastaan. Tavoitteena on saada presidentti eristettyä, jotta hän taipuisi vallanvaihtoon.

Myös Turkki on arvostellut pitkäaikaista liittolaistaan ja vaatinut YK:ta puuttumaan tilanteeseen. Turkkiin on tullut tuhansia pakolaisia Syyriasta.

Silminnäkijöiden mukaan Syyrian joukot tulittivat eilen mielenosoittajia helikoptereista. Kukaan ei tiettävästi kuollut ilmatulituksessa, mutta maajoukkojen kerrottiin ampuneen ainakin 25 ihmistä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on yrittänyt soittaa presidentti al-Assadille, mutta tämä kieltäytyy ottamasta puheluita vastaan.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä äänestää vasta ensi viikolla al-Assadin vastaisesta päätöslauselmasta. Euroopan maat ovat vaatineet al-Assadin tuomitsemista, mutta Venäjän ja Kiinan mukaan päätöslauselma vain syventäisi kriisiä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme