Mainos
Mainos

USA syyttää Syyrian hallitusta Damaskoksen tapahtumista

Yhdysvallat sanoo, ettei eilisen kaltaisia mielenosoituksia tapahdu Syyriassa ilman hallituksen tietoa ja hyväksyntää. Myös EU tuomitsee iskut jyrkästi.

Yhdysvallat syyttää Syyrian hallitusta mielenosoituksista, jotka johtivat Pohjoismaiden suurlähetystöjen tuhopolttoyrityksiin Damaskoksessa.

- Tämän kaltaisia mielenosoituksia ei Yhdysvaltojen mukaan tapahdu Syyriassa ilman hallituksen tietoa ja hyväksyntää, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Scott McClellan myöhään eilen.

Syyrian ulkoministeri Faruq al-Sharaa kielsi aiemmin illalla Ruotsin ulkoministeri Laila Freivaldsille, että maan hallitus olisi tiennyt mielenosoituksista.

Myös Euroopan Unioni on ilmoittanut suurlähetystöiskujen olevan "jyrkästi tuomittavia". Unionin puheenjohtajamaa Itävalta on todennut, ettei tämän kaltaisille iskuille ole mitään hyväksyttäviä perusteita.

Profeetta Muhammedin pilakuvien julkaisemista vastustanut mielenosoittajajoukko sytytti Tanskan ja Norjan Syyrian-suurlähetystöt tuleen Damaskoksessa eilen. Rakennus, jossa sijaitsevat myös Chilen ja Ruotsin suurlähetystöt, kärsi merkittäviä vaurioita. Väkijoukko yritti myöhemmin tunkeutua myös Ranskan suurlähetystöön, mutta mellakkapoliisi esti hyökkäyksen.

Tanska ja Norja ovat kehottaneet kansalaisiaan poistumaan välittömästi Syyriasta. He ovat esittäneet maalle asiasta virallisen vastalauseen.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

(5.2.2006)

(3.2.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme