Mainos
Mainos

USA syyttää YK:ta pakkoaborttien tukemisesta

Yhdysvallat on ilmoittanut tänään, ettei se rahoita YK:n väestörahastoa. Ulkoministeriö epäilee rahoja käytettävän Kiinassa väkipakolla tehtäviin abortteihin.

Väestörahasto totesi Yhdysvaltain perusteiden avustuksen epäämiselle olevan perättömiä. Päätöstä on julkisesti moitittu myös poliittisin eikä terveydellisin perustein tehdyksi.

Yhdysvallat ei ole rahoittanut YK:n väestörahastoa vuoden 2002 jälkeen, kun rahasto yhdistettiin Kiinan pakkoabortteihin. Ulkoministeriön edustaja kertoo hallituksen pyrkineen muuttamaan tilannetta sekä väestörahaston että Kiinan kanssa tuloksetta.

Rahaa luvataan, jos väestörahaston ohjelma Kiinassa muutetaan Yhdysvaltain lain mukaiseksi tai jos Kiina lopettaa pakkoaborttien tekemisen. Väestörahaston toiminnalle oli varattu 34 miljoonaa dollaria.

Väestörahasto on laskenut, että avustuksella olisi ehkäisty 2 miljoonaa ei-haluttua raskautta, 800 000 aborttia, 4700 äidin kuolemaa ja 77 000 lapsikuolemaa eri maissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme