Mainos
Mainos

USA syytti Venäjää pyrkimyksistä vaihtaa Georgian johto

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Zalmay Khalilzad syytti tänään Venäjää yrityksistä vaihtaa Georgian johtoa. Khalilzad piti ajatusta tuomittavana.

Khalilzadin mukaan tieto oli lähtöisin Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin ja Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen välisestä keskustelusta. Sen aikana Lavrov olisi tiettävästi todennut, että Georgian presidentin Mihail Saakashvilin on erottava tehtävästään.

Lavrov kiisti tiedon erheellisenä ja sanoi, että hänen lausuntoaan oli tulkittu virheellisesti. Hän tosin lisäsi, ettei Venäjä enää pidä Saakashvilia kumppaninaan. Saakashvilin ero ei ministerin mukaan kuitenkaan ole ehto kriisin laukaisemiselle.

Kremlin mukaan Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy matkustaa alkavalla viikolla Moskovaan. Sarkozyn on määrä osaltaan avustaa diplomaattisen ratkaisun löytämistä Venäjän ja Georgian kriisiin. Vierailusta sovittiin uutistoimistojen mukaan Sarkozyn ja Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kesken.

Sarkozyn kanslia ei heti vahvistanut tietoa vierailusta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme