Mainos
Mainos

USA tarjoaa Iranille taloudellista porkkanaa

Ulkoministeri Condoleezza Ricen mukaan Yhdysvallat on valmis mm. hyväksymään Iranin jäsenyyden Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa, jos ydinkiistassa päästään ratkaisuun.

Yhdysvallat tarjoaa Iranille taloudellisia kannustimia, jos maa suostuu sen ydinohjelmaa koskeviin vaatimuksiin. Näin sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice uutistoimisto Reutersin haastattelussa. Rice antoi ymmärtää, että Yhdysvallat on valmis muun muassa hyväksymään Iranin jäsenyyden Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa, jos ydinkiistassa päästään ratkaisuun.

Hänen mukaansa Yhdysvallat harkitsee myös siviililentokoneiden varaosien myynnin sallimista Iraniin tapauskohtaisesti.

- Presidentti (George W. Bush) on tehnyt päätöksen, jonka mukaan Yhdysvallat pyrkii tukemaan aktiivisesti kolmen EU-maan neuvotteluja Iranin kanssa, Rice selitti.

Britannia, Ranska ja Saksa ovat käyneet keskusteluja Iranin kanssa maan ydinlaitoksista. Iran on kiistänyt Yhdysvaltain syytökset ydinaseen kehittämisestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme