Mainos
Mainos

USA teki sopimuksen Irakin jälleenrakentamisesta

Yhdysvaltain hallinto on ilmoittanut tehneensä sopimuksen amerikkalaisyhtiön kanssa Irakin jälleenrakentamisesta.

-

Yhdysvaltain johto on tehnyt suuren sopimuksen sanfranciscolaisen Bechtel Group -konsernin kanssa Irakin jälleenrakentamisurakasta. Sopimuksen arvo on kokonaisuudessaan runsaat 620 miljoonaa euroa, joka kertyy puolentoista vuoden mittaisen projektin aikana. Jälleenrakentamista hoitaa ja johtaa Yhdysvaltain kehitysyhteistyövirasto USAID.

Bechtelin kanssa tehty sopimus sisältää Irakin infrastruktuurin kunnostamista ja kehittämistä. Bechtelin tulee arvioida ja kunnostaa varsinkin voimalaitoksia, vesi- ja sähköjohto- ja viemäriverkostoja sekä myös lentokenttiä ja muita liikenneyhteyksiä. Samaten jälleenrakennussopimus pitänee sisällään sairaaloiden, koulujen, hallintorakennuksien ja muiden tärkeiden rakennuksien korjaamista.

- Irakin tärkeimmän infrastruktuurin korjaaminen on pääasia Yhdysvaltain hallituksen pyrkimyksissä vahvistaa Irakin taloutta ja julkisia palveluja, sanoo USAID tiedotteessaan.
(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme