Mainos
Mainos

USA: Terrorismiuhka noussut

Yhdysvallat uskoo al-Qaida-terroristijärjestön iskevän uudelleen vain muutamien päivien sisällä.

Yhdysvaltain tiedusteluelimet varoittavat al-Qaida terroristijärjestön suunnittelevan uusia iskuja lähitulevaisuudessa.

Yhdysvaltalaiset viranomaiset kertovat tiedustelujärjestöjen havainneet yhtä voimakkaita merkkejä mahdollisesta terrori-iskusta kuin ennen tämän viikon itsemurhaiskuja Saudi-Arabian Riadissa. Terrorismista epäiltyjä salakuuntelemalla on saatu selville, että uusi isku saattaa tapahtua muutaman päivän kuluessa.

Mahdollisen iskun kohdetta tai maata ei osata nimetä, mutta terroriteon tai tekojen uskotaan kohdistuvan Yhdysvaltain ulkopuolelle länsimaalaisten suosimiin kohteisiin mm. Saudi-Arabiassa, Keniassa, tai Malesiassa. Yhdysvallat onkin ilmoittanut kutsuvansa kotiin Keniasta kaikki kansalaisensa tärkeimpiä diplomaatteja lukuunottamatta.

Kenia puolestaan on varoittanut terroristiuhasta British Airways -lentoyhtiön Nairobin-reiteillä.

Britannia varoittaa iskuista Itä-Afrikassa

Britannia on varoittanut kansalaisiaan "selvästä terroriuhasta" Djiboutissa, Eritreassa, Etiopiassa, Somaliassa, Tansaniassa ja Ugandassa. Jo aikaisemmin Britannia oli kieltänyt lentoyhtiöiltään lennot Keniaan ja Keniasta.

Eilen Britannia kehotti kansalaisiaan välttämästä tarpeetonta matkustamista Keniaan.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme