Mainos
Mainos

USA tuomitsi kuvakohun

Valkoinen talo on tuominnut profeetta Mohammedin pilakuvista aiheutuneet väkivaltaisuudet muslimimaissa.Yhdysvallat vetosi myös alueen hallituksiin, jotta nämä rauhoittaisivat kansalaistensa kiihtyneitä mielialoja.

Valkoisen talon edustaja Scott McClellan sanoi Yhdysvaltojen tuomitsevan väkivallan, kohdistuipa se sitten diplomaattisiin edustustoihin, taloudellisiin kohteisiin tai yksityisiin ihmisiin.

- Tarvitaan rakentavaa ja rauhanomaista vuoropuhelua, jota käydään kunnioittaen kaikkia uskontoja, hän sanoi.

McClellan sanoi Yhdysvaltain ymmärtävän, että muslimit ovat kokeneet kuvat loukkaaviksi. Toisaalta Yhdysvallat tukee ihmisten oikeutta ilmaista näkemyksiään ja yhteiskunnallista sananvapautta.

- Mutta tämän mukana tulee myös vastuu. On tärkeätä, että kaikkia yhteisöjä ja kaikkia uskontoja edustavia ihmisiä suvaitaan ja kunnioitetaan. Niillä, jotka ovat eri mieltä ilmaistuista mielipiteistä, on tietysti oikeus tuomita ne, mutta tämän tulisi tapahtua rauhanomaisin keinoin. Me vetoamme käymään rakentavaa vuoropuhelua tässä vaikeassa kysymyksessä, McClellan lisäsi.

Yhdysvaltain ulkoministeriö tuomitsi pilakuvien julkaisemisen profeetasta jo perjantaina. Ministeriön mukaan ne kiihottavat uskonnolliseen ja etniseen vihanpitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme