Mainos
Mainos

USA tutkii sotilaidensa niskoittelua Irakissa

Tällä viikolla joukko amerikkalaissotilaita kieltäytyi suorittamasta polttoainekuljetustehtävää. Kuljetussaattueita vastaan tehdyissä iskuissa on kuollut kymmeniä sotilaita.

Yhdysvaltain armeija on aloittanut tutkinnan Irakissa palvelevien sotilaidensa kieltäydyttyä noudattamasta määräyksiä. Aiemmin tällä viikolla 19 amerikkalaissotilasta kieltäytyi osallistumasta polttoainekuljetuksiin, joita vastaan tehdyissä hyökkäyksissä on kuollut kymmeniä amerikkalaissotilaita.

Yhdysvaltain armeijan mukaan ketään ei ole pidätetty tapauksen johdosta. Antamassaan tiedotteessa armeija toteaa, että vielä on liian aikaista arvioida tapauksen syitä tai seurauksia. Sotilaita kuulustellaan parhaillaan heidän tukikohdassaan Tallilissa Irakissa, kerrotaan tiedotteessa. Yhdysvaltain Irakin-operaatiossa on noin puolentoista vuoden aikana kuollut yli tuhat amerikkalaissotilasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme