Mainos
Mainos

USA tutkii syytökset myrkkykaasun käyttämisestä

Yhdysvaltain puolustusministeriö aikoo tutkia syytteet, joiden mukaan sariini-myrkkykaasua käytettiin loikkareita vastaan Vietnamin sodassa. Asiasta kertoi puolustusministeri William Cohen eilen. Cohen kuitenkin sanoi, ettei hän ole nähnyt mitään todisteita, jotka tukisivat väitteitä.

Samaan aikaan eläkkeellä oleva upseeri, joka CNN-televisioyhtiön ja Time-lehden mukaan tiesi myrkkykaasun käytöstä, lievensi sanomisiaan. Upseeri täsmensi, että hänellä ei ole kaasun käytöstä omakohtaista tietoa, vaan hän perusti kertomuksensa kuulemiinsa huhuihin.

CNN ja Time kertoivat sunnuntaina, että Vietnamin sodan aikana Yhdysvallat surmasi sariinilla sotilaitaan, koska nämä olivat loikanneet vihollisen puolelle. Upseerilähteiden mukaan operaatioissa kuoli 20-100 ihmistä. Tuolloisen presidentin Richard Nixonin väitettiin hyväksyneen sariinin käytön.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme