Mainos
Mainos

USA tyytyväinen neuvotteluihin Pohjois-Korean kanssa

Yhdysvaltain mukaan Pohjois-Korean pitää jäädyttää ydinohjelmansa ennen kuin maiden väliset suhteet voivat normalisoitua.

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean kahdenväliset neuvottelut New Yorkissa on saatu tältä erää päätökseen. Neuvottelut ovat osa sopimusta, joka tähtää Pohjois-Korean ydinohjelman jäädyttämiseen.

Neuvotteluihin Yhdysvaltojen edustajana osallistunut apulaisulkoministeri Christopher Hill oli tyytyväinen neuvotteluihin.

- Molemmat osapuolet ovat optimistisia sen suhteen, että saamme tämän käytyä läpi seuraavien 60 päivän aikana ja saavutamme päämäärät, jotka asetettiin neuvotteluissa helmikuussa, Hill kommentoi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Hill oli kuitenkin painottanut neuvottelukumppanilleen Kim Kye Gwanille, että ennen kuin maiden suhteet voivat normalisoitua, täytyy Pohjois-Korean panna täytäntöön oma osuutensa sopimuksesta eli jäädyttää ydinohjelmansa.

Helmikuussa kuuden maan välisissä neuvotteluissa Pohjois-Korea lupautui sulkemaan tärkeimmän ydinlaitoksensa vastineeksi energia-avusta. Sopimuksen mukaan Pohjois-Korean on myös annettava selvitys ydinohjelmastaan.

Kuuden maan neuvottelut jatkuvat ensi viikolla Pekingissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme