Mainos
Mainos

USA ulos YK:n huumevalvonnasta

USA on kärsinyt lyhyen ajan sisään toisen arvovaltatappion YK:ssa.

Yhdysvallat on jätetty valitsematta YK:n alaiseen kansainväliseen huumeiden valvontaelimeen. Hyllytys oli jo toinen muutaman päivän sisällä sillä viime torstaina USA pudotettiin YK:n ihmisoikeuskomissiosta.

Myös suljettu äänestys YK:n talous- ja sosiaalineuvoston alaisen huumeiden valvontaelimen kokoonpanosta pidettiin jo torstaina, mutta tuloksesta ei tiedotettu heti.

Valitsematta jäänyt Yhdysvaltain ehdokas, entinen suurlähettiläs ja pitkän linjan diplomaatti Herbert Okun oli ehdolla jo kolmanteen peräkkäiseen viisivuotiskauteen huumeiden valvontaelimessä. Yhdysvaltojen ulkoministeriön edustaja Richard Bouchert luonnehti tapahtunutta erittäin valitettavaksi. Boucherin mukaan Okun oli tunnettu YK:ssa. Boucher ei kuitenkaan osannut sanoa, miksi Okunin kampanja uudelleen valintaan oli epäonnistunut.

YK:n talous- ja sosiaalineuvoston alainen huumeiden valvontaelin valvoo maailman lääketuotantoa. Valvontaelin seuraa myös huumeiden valmistukseen tarvittavien kemikaalien levitystä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme