Mainos
Mainos

USA: Uudet pakotteet Venäjää vastaan valmiina käyttöön

Yhdysvallat varoittaa, että sen uudet Venäjän-vastaiset pakotteet ovat valmiina käyttöön, jos maa ei tee mitään Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi.

Venäjän pitäisi Yhdysvaltojen mukaan pysäyttää aseiden virtaaminen Venäjältä Itä-Ukrainan separatisteille.  

Yhdysvallat ja EU ovat käyneet neuvotteluja muun muassa pakotteista Venäjän puolustus- ja teknologiatuotannolle, Yhdysvaltain edustaja kertoo.  

– Venäjän täytyy lopettaa sotilaiden ja aseiden virta Ukrainaan ja pyytää separatisteja laskemaan aseensa ja vapauttamaan panttivangiksi ottamansa Etyj-tarkkailijat, sanoi USA:n ulkoministeriön edustaja Marie Harf.  

Pakotteiden sisällöstä ei annettu tarkempaa tietoa. Viime viikolla USA:n viranomaiset kertoivat, että lisäpakotteilla pyritään estämään Venäjää saamasta investointeja ja teknologiaa, joita se tarvitsisi voidakseen jatkaa talouden kasvua.  

Venäjän raportoitiin viime viikolla lisänneen tukeaan Ukrainan separatisteille ja tarjonneen heidän käyttöönsä sotakalustoa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme