Mainos
Mainos

USA vaatii Israelia vetäytymään Beit Jalasta

Yhdysvallat on vaatinut Israelia vetämään joukkonsa Beit Jalan palestiinalaisalueelta Jordanjoen länsirannalta. Yhdysvaltain ulkoministeriön lausunnon mukaan Israelin tunkeutuminen Beit Jalaan "vain pahentaa asioita".

-Israelilaisten on ymmärrettävä, että tämänkaltaiset tunkeutumiset eivät ratkaise turvallisuusongelmia, sanoi ulkoministeriön tiedottaja Richard Boucher.

Israelin armeija miehitti Beit Jalan osittain tänään. Israelin tavoitteena oli lopettaa tulitus Beit Jalasta israelilaista Gilon siirtokuntaa vastaan. Tulitus alkoi pian sen jälkeen kun Israel oli surmannut ohjusiskussa palestiinalaisjohtaja Abu Ali Mustafan.

Boucherin mukaan palestiinalaisten on puolestaan lopetettava ammuskelu ja hyökkäykset israelilaisia vastaan Gilossa ja muuallakin. Boucher lisäsi Yhdysvaltojen olevan huolissaan tiedoista, joiden mukaan Israel on sijoittanut Beit Jalassa joukkoja luterilaisen kirkon yhteydessä toimivan lastenkodin alueelle.

Beit Jala sijaitsee aivan Betlehin kaupungin vieressä. Beit Jalan noin 15 000 asukkaasta on tiettävästi suurin osa kristittyjä palestiinalaisia.

(MTV3-STT-AFP-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme