Mainos
Mainos

USA varoittaa amerikkalaisia matkustamasta Kuubaan – vähentää väkeä Havannan-lähetystöstä

Yhdysvallat varoittaa amerikkalaisia matkustamasta Kuubaan, kertovat nimettömät virkailijat ainakin uutistoimisto AP:lle ja CBS Newsille.

Virkailijoiden mukaan Yhdysvallat myös aikoo lopettaa viisumien käsittelyn Havannan-lähetystössä ja vähentää yli puolet sen henkilökunnasta. Toimet ovat seurausta Kuubassa sattuneista väitetyistä äänihyökkäyksistä, jotka ovat kohdistuneet Yhdysvaltojen diplomaatteihin.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson sanoi jo lähes pari viikkoa sitten, että Yhdysvallat harkitsee koko Havannan-suurlähetystön sulkemista.

Yhdysvaltojen mukaan ainakin 21 sen Havannan-lähetystön työntekijää tai heidän perheenjäsentään on kärsinyt vammoja äänihyökkäysten vuoksi. Yhdysvallat ei ole suoraan syyttänyt Kuubaa hyökkäyksistä, mutta on sanonut Kuuban olevan vastuussa maaperällään työskentelevien diplomaattien terveydestä.

Yhdysvaltalaisviranomaiset uskovat, että lähetystön henkilökuntaa vastaan on hyökätty salaa jonkinlaisella äänilaitteella, joka lähettää ääniaaltoja taajuuksilla, joita ihminen ei pysty kuulemaan. Diplomaattien ammattiliiton mukaan henkilökunta on saanut vähäisiä aivovaurioita ja pysyviä kuulovaurioita.

CBS:n mukaan Kuuba on sallinut Yhdysvaltojen tutkijoiden työskentelyn alueellaan. Kuuba ei kuitenkaan ole pystynyt vakuuttamaan Yhdysvaltoja siitä, että se olisi ryhtynyt tositoimiin estääkseen hyökkäykset. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme