Mainos
Mainos

USA varoitti Ranskaa suhteista Hamasiin

Yhdysvallat varoitti tänään Ranskaa yhteyksien ylläpitämisestä palestiinalaiseen Hamas-äärijärjestöön. Ulkoministeriön tiedottajan mukaan tällaiset suhteet eivät ole viisaita eivätkä soveliaita.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni kieltäytyvät neuvottelemasta Hamasin kanssa, jota ne pitävät terroristijärjestönä. Hamasia vaaditaan lopettamaan väkivalta ja tunnustamaan Israelin oikeus olemassaoloon.

Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner vahvisti tänään, että Ranska oli solminut uudelleen yhteyksiä Hamasiin. Le Figaro -lehti kertoi, että entinen ranskalainen diplomaatti oli tavannut Hamasin johtoa viime kuussa Gazassa.

Kouchner korosti kuitenkin, että kyse on joistakin satunnaisista kontakteista, ei siitä että Ranska olisi muuttanut suhtautumistaan järjestöön.

Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter suututti huhtikuussa Yhdysvallat ja Israelin tapaamalla maanpaossa olevan Hamas-johtajan Khaled Meshaalin Syyriassa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme