Mainos
Mainos

USA: Venäjällä vastuu Itä-Ukrainan kärsimyksistä

Yhdysvaltojen mielestä Venäjä on vastuussa Itä-Ukrainan kriisin aiheuttamista kärsimyksistä.

Yhdysvaltain vastaus tuli sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin oli Itar-Tassin mukaan vaatinut YK:n turvallisuusneuvostoa hätäkokoukseen Ukrainan humanitaarisen tilanteen vuoksi.

Yhdysvaltain apulaissuurlähettiläs sanoi turvaneuvostolle, että Venäjä voisi itse päättää Ukrainan humanitäärisen ongelman.

- Varmin tapa päättää väkivalta on, kun Venäjä lopettaa taistelijoiden, aseiden ja rahan lähettämisen Venäjältä Itä-Ukrainaan, apulaissuurlähettiläs Rosemary DiCarlo sanoi.

Venäjä vaati YK:n turvallisuusneuvostoa koolle, koska YK:n avustusjärjestön työntekijä John Ging on raportoinut Itä-Ukrainan humanitäärisen tilanteen pahenevan ja vaatinut välittömiä toimia.

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tshurkin syytti Kiovan keskushallintoa siviilien ahdingon unohtamisesta ja kuvaili Itä-Ukrainan tilannetta kamalaksi. Hän myös vaati alueelle YK:n humanitääristä operaatiota. DiCarlo vastasi, että YK:lla on jo operaatioita alueella siviilejä auttamassa.

Pelkästään viimeisen kuukauden aikana 58 000 ihmisen kerrotaan paenneen kodeistaan Itä-Ukrainan taisteluja. YK:n mukaan huhtikuun puolivälin jälkeen yli 1 300 ihmistä on kuollut ja yli 4 000 haavoitttunut Itä-Ukrainassa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot