Mainos
Mainos

USA vierittää vastuun ilmastonsuojelusta yrityksille

Tehokkain keino rajoittaa kasvihuonekaasupäästöjä on ydinenergian tuotannon kasvattaminen, totesi Yhdysvaltain energiaministeri Australiassa pidetyssä Sydneyn ilmastokokouksessa. Sekä Yhdysvallat että Australia eivät ole ratifioineet Kioton sopimusta.

Yhdysvallat vaati yrityksiltä toimia ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi Australiassa alkaneessa ilmastokokouksessa. Vaatimuksen esitti Yhdysvaltain energiaministeri Samuel Boldman, joka pitää ydinenergian tuotannon kasvattamista keskeisenä keinona rajoittaa ns. kasvihuonekaasupäästöjä.

Ympäristöväki on arvostellut Sydneyn kokousta, jonka isäntämaa ei ole Yhdysvaltain tavoin ratifioinut Kioton sopimusta, joka tähtää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. Sydneyn kokoukseen osallistuvat myös Japani, Kiina, Intia ja Etelä-Korea.

Kuuden osanottajamaan kasvihuonekaasupäästöt yltävät liki puoleen kaikista maailman päästöistä. Yhdysvaltain osuus on suurin, noin neljännes kaikista hiilidioksidipäästöistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme