Mainos
Mainos

USA yritti pelastaa Irakissa siepatut panttivangit

Pelastuspartiot lähetettiin tiedustelutietojen perusteella kahteen eri kohteeseen Bagdadissa.

Yhdysvallat yritti ainakin kahdesti pelastaa Irakissa viime kuussa siepatut kolme panttivankia. Yritykset kuitenkin epäonnistuivat, ja sieppaajat ovat sittemmin tappaneet panttivangiksi ottamansa kaksi amerikkalaista ja yhden brittimiehen.

Nimettöminä pysyttelevien amerikkalaisvirkailijoiden mukaan pelastuspartiot lähetettiin tiedustelutietojen perusteella kahteen eri kohteeseen Bagdadissa. Ketään ei kuitenkaan löydetty.

Amerikkalaisten Eugene Armstrongin ja Jack Hensleyn sekä brittiläisen Ken Bigleyn vapauttamisyrityksistä kertoi ensimmäiseksi uutiskanava CNN. Sen mukaan yrityksiin osallistui sekä Yhdysvaltain armeijan sotilaita että hallituksen muuta henkilökuntaa.

Yhdysvaltain hallitus on vahvistanut tiedot, mutta vaikenee yksityiskohdista. Ensimmäisen yrityksen aikaan kaikki kolme panttivankia olivat vielä hengissä. Toinen yritys tehtiin Armstrongin surman jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme