Mainos
Mainos

Useat maat kielsivät siipikarjan tuonnin USA:sta

Useita uusia maita on tänään liittynyt niiden maiden joukkoon, jotka ovat kieltäneet siipikarjan tuonnin USA:sta. Tuontikiellon määräsivät ainakin Venäjä, Saudi-Arabia ja Puola.

Venäjän tuontikielto koskee vain Delawaren osavaltiota, jossa lintuinfluenssaa on havaittu. Jo eilen monet Aasian maat keskeyttivät amerikkalaisen siipikarjan tuonnin sen jälkeen, kun maassa oli havaittu lintuinfluenssatapaus.

Japani, Malesia, Singapore ja Etelä-Korea keskeyttivät eilen siipikarjan tuonnin Yhdysvalloista ja Hongkong tuonnin Delawaren osavaltiosta.

Yhdeltä maatilalta Delawaressa tavattiin viime viikolla lintuinfluenssaa, ja noin 12 000 kanaa teurastettiin taudin leviämisen estämiseksi. Delawaressa havaittu virus ei kuitenkaan ole samaa H5N1-kantaa, joka riehuu Aasiassa.

Lintuinfluenssaa on tähän mennessä ollut kymmenessä Aasian maassa. Vietnamissa tautiin on kuollut neljätoista ja Thaimassa viisi ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme