Mainos
Mainos

Useat vakavat varoitukset eivät estäneet Love Paraden järjestämistä

Saksan Duisburgin kaupungin johto on saanut kontolleen useita syytöksiä välinpitämättömyydestä 20 kuolonuhria vaatineen Love Parade-festivaalin järjestelyjen suhteen.

Useiden saksalaislehtien mukaan monet tahot olivat varoittaneet kaupungin johtoa, muun muassa pormestari Adolf Sauerlandia siitä, että suuronnettomuus tulisi tapahtumaan mikäli tapahtuma järjestettäisiin suunnitellussa ympäristössä.

Lehtien mukaan sekä Duisburgin poliisi että pelastusviranomaiset tekivät selväksi, että vanha ratapiha ei "fyysisesti sovellu festivaalin järjestämiseen". Pormestari Sauerland sen sijaan kiistää olleensa tietoinen minkäänlaisista ennakkovaroituksista. Pormestarin eroa on vaadittu useasti ja hänen perheensä on jatkuvassa poliisivalvonnassa useiden uhkausten takia.

Lopullinen lupa vain tunteja ennen tapahtuman alkua

Tänään on käynyt myös ilmi, että kaupungin johto allekirjoitti luvan tapahtuman järjestämisestä viimeisellä mahdollisella hetkellä. Lupa irtosi vasta muutamaa tuntia ennen porttien avautumista.

Järjestäjän mukaan festivaaliin osallistui lauantaina 1,4 miljoonaa ihmistä. Spiegel-lehden mukaan Love Paradella oli kuitenkin lupa vain 250 000 kävijään.

20 ihmistä tallaantui ja yli 500 loukkaantui festivaali-alueelle johtavan ahtaan reitin varrella.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme