Mainos
Mainos

Useimmat Libyan turmakoneen matkustajat suuntasivat Eurooppaan

Useimmat Libyan turmakoneen maahansyöksyssä kuolleet matkustajat olivat matkalla Eurooppaan. Etelä-Afrikan ilmailuviranomaisten mukaan suurimmalla osalla matkustajista oli jatkolento Tripolista johonkin Euroopan kaupunkiin.

- Seitsemällä matkustajalla oli jatkolento Lontoon Gatwickiin, 32 Brysseliin, 42 Saksan Dusseldorfiin ja yhdellä Pariisiin, ilmailuviranomaiset kertovat.

Tarkempia matkustajaluetteloita tai tietoja kansalaisista ei ole vielä julkaistu, mutta kuolleiden joukossa epäillään olevan ainakin kymmeniä hollantilaisia. Hollannin ulkoministeriö on perustanut turman takia kriisiryhmän.

Onnettomuudessa kuoli yhteensä 103 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Koneesta selvyityi hengissä vain 10- vuotias hollantilainen poika.

Onnettomuuskoneella vasta vähän lentoja takanaan

Onnettomuuskone oli matkalla Etelä-Afrikan Johannesburgista, Tripoliin. Se syöksyi maahan juuri ennen suunniteltua laskeutumista.

Onnettomuuskone oli libyalainen Afriqiyah Airwaysin matkustajakone Airbus 330-200.

Vuosi sitten Rio de Janeirosta Pariisiin matkalla ollut Air Francen lento oli samaa konetyyppiä. Airbusin mukaan turmakone oli otettu käyttöön vasta viime syyskuussa ja sillä oli takanaan vasta 1600 lentotuntia ja 420 lentoa.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme