Mainos
Mainos

Useita Egyptin muinaisesineitä kadonnut - Missä on Tutankhamonin patsas?

Kairon Egyptiläisestä museosta on varastettu kahdeksan esinettä. Viranomaisten mukaan kadoksissa ovat muun muassa faarao Tutankhamonin ja kuningatar Nefertitin patsaat.

Egyptologi Zahi Hawass kertoo, että joitakin epäiltyjä on jo pidätetty. Sekä poliisi että armeija etsivät varastettuja aarteita.

Tahririn aukiolla olevaan museoon murtauduttiin tammikuun lopulla, kun poliisit ja vartijat vedettiin pois kaduilta mellakoiden jälkeen. Ryöstelijät käyttivät tilaisuutta hyväkseen eri puolilla Egyptiä.

Paikalliset asukkaat muodostivat sekasorron keskellä ihmisketjun Egyptiläisen museon eteen, mutta siihen mennessä rikolliset olivat jo päässeet rakennuksen sisään. Myöhemmin myös armeijan panssarivaunut suojelivat museota.

Egyptiläisessä museossa on maailman suurin kokoelma faaraoiden aikaisia esineitä. Sen tunnetuin aarre on Tutankhamonin kultainen kuolinnaamio.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme