Mainos
Mainos

Useita kuollut Turkin kurdialueen väkivaltaisuuksissa

Kaksi poliisia on kuollut pommi-iskussa, joka tehtiin lähellä poliisiasemaa Turkin Gaziantepissa lähellä Syyrian rajaa. 22 haavoittuneen joukossa oli sekä poliiseja että siviilejä.  

TV-kanava NTV:n mukaan pommi-isku tehtiin autopommilla. Kanavan mukaan tapahtumapaikalla kuultiin räjähdyksen jälkeen laukauksia. 1,5 miljoonan asukkaan Gaziantep on yksi Kaakkois-Turkin suurimmista kaupungeista, jonne on Syyrian sodan myötä kerääntynyt paljon pakolaisia. Iskun tekijöistä ei ollut tietoa.

Kauempana idässä Nusaybinissa tapahtui isku, jossa kuoli kolme turkkilaista sotilasta ja neljätoista haavoittui. Armeijan mukaan kyseessä oli raketti-isku, jonka teki kielletty Kurdistanin työväenpuolue PKK. 

Turvatoimia tiukennettu viikonlopun aikana

Uutistoimisto Doganin mukaan PKK:n taistelijat olivat avanneet tulen pomminpurkuryhmää vastaan. Alueella on ulkonaliikkumiskielto johtuen armeijan operaatiosta PKK:ta vastaan.

Alueella on ollut toistuvia levottomuuksia ja väkivaltaisuuksia viime aikoina. Kaksi vuotta kestänyt tulitauko Turkin ja PKK:n välillä rikkoutui viime kesänä. Satoja Turkin turvallisuusjoukkojen jäseniä on sen jälkeen kuollut iskuissa. Vuosikymmeniä kestänyt konflikti kurdialueilla on vaatinut kymmeniätuhansia henkiä.

Turkissa on tehty useita pommi-iskuja, joiden tekijöiksi ovat ilmoittautuneet kurdiryhmät tai äärijärjestö Isisin jäsenet. 

Koko Turkissa on tiukennettu turvatoimia tänä viikonloppuna, koska vappumielenosoitukset maassa päättyvät usein väkivaltaisuuksiin ja yhteenottoihin mielenosoittajien ja virkavallan välillä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme