Mainos
Mainos

Useita kuolleita Israelin ilmaiskuissa Gazaan

Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut Israelin ilmaiskuissa Gazan palestiinalaisalueille. Viranomaisten mukaan kuolleet ovat islamilaisten äärijärjestöjen taistelijoita. Myös loukkaantuneita on useita.

Palestiinalaisalueilta puolestaan on ammuttu raketteja ja kranaatteja Israelin puolelle. Näissä iskuissa on kuollut yksi israelilaissiviili.

Egyptiläislähteiden mukaan Israel ja palestiinalaisryhmät ovat kuitenkin sopineet tulitauosta. Tulitauon pitäisi alkaa aamukuudelta Suomen aikaa.

YK pitää alueen kiristynyttä tilannetta erittäin huolestuttavana. Järjestö vetoaakin voimakkaasti väkivaltaisuuksien lopettamisen puolesta.

Lähi-idän rauhanneuvotteluja yritettiin jälleen kammeta käyntiin keskiviikkona, kun niin kutsutun kvartetin edustajat tapasivat osapuolia Jerusalemissa. Läpimurtoa pidetään kuitenkin erittäin epätodennäköisenä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme