Mainos
Mainos

Useita kuollut Sri Lankan levottomuuksissa

Presidentinvaaleihin valmistautuvassa Sri Lankassa on puhjennut väkivaltaisuuksia. Ainakin kuusi ihmistä on kuollut.

Sri Lankassa on valmistauduttu presidentinvaaleihin levottomuuksien keskellä. Väkivaltaisuudet ovat vaatineet ainakin kuuden ihmisen hengen.

Kaksi ihmistä kuoli ammuskelussa maan itäosassa. Samalta alueelta löytyi myös kahden tamilisissin ruumiit. Lisäksi kahdessa muussa välikohtauksessa kuoli ilmeisesti kaksi ihmistä. Vaaleista on muodostumassa suoranainen jännitysnäytelmä.

Mielipidemittausten mukaan pääministeri Mahinda Rajapaksen ja oppositiojohtaja Ranil Wickremesinghen kannatusluvut ovat hyvin lähellä toisiaan.

Presidentinvaaleja pidetään myös kansanäänestyksenä siitä, miten tamilien LTTE-järjestön kanssa saavutettaisiin kestävä rauha. Wickremesingheä pidetään sovittelevampana kuin Rajapaksea, joka on uhannut tiukentaa tulitauon ehtoja.

Kapinalliset ovat luvanneet, etteivät he pelottele äänestäjiä. LTTE on kuitenkin rohkaissut kannattajiaan boikotoimaan vaaleja saaren pohjois- ja itäpuolella. Wickremesingheen luotetaan myös kansainvälisillä markkinoilla enemmän kuin Rajapakseen. Pääministeri on puhunut "kansan taloudesta", mikä merkitsee kielteistä suhtautumista yksityistämiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme