Mainos
Mainos

Useita läheltä piti -tilanteita: Siviili- ja sotilaskoneiden kohtaamiset tutkintaan

Euroopan lentoturvallisuusvirasto Easa kertoo tutkivansa eurooppalaisten matkustajakoneiden ja sotilaskoneiden äskettäisiä läheltä piti -tilanteita.  

-Tilanteita on ollut merialueella Euroopan Unionin rajalla. Eri EU-jäsenmaiden mukaan sotilaskoneiden automaattiset tunnistuslaitteet eivät ole olleet toiminnassa, eikä niihin ole myöskään saatu radioyhteyttä. Tämä on saattanut aiheuttaa turvallisuusriskin siviili-ilmailulle, Easa toteaa.  

Virasto ei antanut yksityiskohtaisia tietoja tilanteista. Sotilasliitto Nato on syyttänyt Venäjää siviililentojen vaarantamisesta.  

Euroopan komissio on pyytänyt Easaa tutkimaan tapaukset. Virasto antaa maaliskuussa suosituksensa siitä, miten tällaisten tilanteiden mahdollisesti aiheuttamat vaaratilanteet voitaisiin minimoida.  

Easa on Euroopan unionin erillisvirasto.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot