Mainos
Mainos

Useita pommi-iskuja Etelä-Iranissa

Ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa pommi-iskujen sarjassa Etelä-Iranissa. Iranissa ei ole tehty pommi-iskuja vuosiin.

Eteläisen Iranin öljykaupungissa Ahvazissa on räjähtänyt neljä pommia. Paikallishallinnon rakennusten läheisyydessä tehdyissä iskuissa kuoli ainakin viisi ihmistä ja lähes 90 haavoittui.

Khuzestanin maakunnan apulaiskuvernööri Gholamreza Shariatin mukaan pommit olivat räjähtäneet kahden tunnin aikana tänä aamuna. Sairaalalähteiden mukaan kuolleita olisi kahdeksan, joista osa lapsia. Haavoittuneita sairaaloihin oli viety noin 30.

Pommi-iskujen kohteina olivat kuvernöörin toimisto, kaksi paikallishallinnon eri osastojen rakennusta ja valtiollisen television työntekijöiden asuinrakennus. Ahvaz on maakunnan pääkaupunki.

Räjähdykset sattuivat vain muutamia päiviä ennen Iranin presidentinvaaleja. Iskujen tekijästä tai motiivista ei ollut tietoa.

Iranissa ei ole tehty pommi-iskuja vuosiin. Huhtikuussa viisi ihmistä kuoli etnisissä levottomuuksissa Khuzestanin maakunnassa lähellä Irakin rajaa. Levottomuuksien takia pidätettiin yli kolmesataa ihmistä. Ei ollut kuitenkaan tiedossa, liittyivätkö iskut huhtikuun tapahtumiin. Paikallinen poliitikko Mohammad Kianoushrad syytti iskuista rajan takaa Irakista tulleita "ääriliikkeitä".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme