Mainos
Mainos

Uskalias pelastusoperaatio Etelämantereella – sairastunut työntekijä lennätettiin paukkupakkasissa turvaan

Yhdysvaltojen tieteelliseen tutkimukseen keskittyneeltä vartioasemalta Etelämantereelta on evakuoitu sairastunut työntekijä, kertovat viranomaiset.

Uutistoimisto AP:n mukaan Luonnontieteellisen säätiön tiedottaja Peter West kertoi medialle, että ainakin yksi henkilökunnan jäsen on jouduttu lennättämään pois maailman laidalla sijaitsevasta tukikohdasta. Mahdollisesti kyseessä saattaa kuitenkin olla myös kaksi henkilökunnan jäsentä.

Kanadalainen Twin Otter -potkuturbiinikone nousi ilmaan keskiviikkona kohti noin 2 400 kilometrin päässä Antarktiksen niemimaalla sijaitsevaa brittiläistä tukikohtaa.

Sieltä sairastunut potilas lennätetään pois Etelämantereelta, sillä hänelle ei pystytty tarjoamaan tarpeeksi kattavaa sairaanhoitoa syrjäisellä alueella.

Pelastusoperaatio on poikkeuksellinen ja uskalias, sillä normaalisti lentokoneet eivät käytä napajäätiköllä sijaitsevaa tukikohtaa helmikuusta lokakuuhun. Sää on silloin erittäin haastava, ja pimeässä ja kylmässä on erittäin vaarallista lentää.

Keskiviikkona alueella oli peräti 60 astetta pakkasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme