Mainos
Mainos

Uskoisitko näitä hämmentäviä kuvia aidoiksi? Vuohiporukka kiipesi ruoan perässä puuhun

Lounais-Marokossa valokuvaaja ikuisti kummallisen ilmiön, kun puun oksalla tasapainotteli lukuisia vuohia mutustamassa lehtiä ja hedelmiä.

Ihminen ei hevillä Marokossa kasvavaan arganpuuhun pääse, sillä sen runko on pahkainen ja oksat ovat piikikkäitä. Vuohia tämä ei kuitenkaan hetkauta.

Vaikka oksilla keikkuminen näyttää epävakaalta puuhalta, vuohet ovat loistavia kiipeilijöitä ja ne ovat tottuneet kapuamaan jopa korkealle vuoristoon ruoan perässä. Ruoka sai vuohet kiipeämään myös arganpuuhun, siellä niitä houkuttelevat puun herkulliset hedelmät, jotka kypsyvät aina heinäkuussa. 

51-vuotias valokuvaaja Burak Senbak otti huvittavat kuvat puussa kiipeilevistä vuohista heinäkuussa. Burakin mielestä vuohet olivat täydellinen kuvauskohde ja olivatpa eläimet aikamoisia linssiludeja.

– Vuohet seisoivat puussa ja poseerasivat kuin valokuvamallit, Burak kertoo.

Alueella vuohien kasvava lukumäärä on myös uhannut arganpuusta saatavaa vientituotetta, kosmetiikkaan käytettävää arganöljyä, sillä ahneet vuohet tuntuvat napsivan herkästi puiden lehdet ja hedelmät.

– En tiedä käyttäsivätkö naiset arganöljyä, jos tietäisivät, mistä öljy on peräisin, Burak naurahtaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme